vrijdag 13 augustus 2010

2008 – 22 juli - Jaipur

(Omdat niet alle berichten uit India online geplaatst zijn 2jaar geleden, volgen er nu nog wat oude berichten)
Deze dag hebben we een tour gemaakt met een busje. Eerste stop was een tempel gemaakt van marmer. Prachtig gebouw, maar nog onder constructie. Het wordt net als de Lotus tempel een plaats voor alle religies. Iconen van elke religie zijn verwerkt in de marmeren sculpturen.
Daarna reden we langs Albert Hall naar het observatory en de city palace. Het eerste is een plaats met allerlei stenen / marmeren constructies om tijd. Plaats en astrologie te bepalen. Het tweede is een groot gebouw en museum van de maharaja.
Daarna via de water palace, een paleis midden in een stuwmeer –waar we alleen van ver wat foto’s maken - naar het amber fort, waar we ook veel gezien hebben, maar wat beter met foto’s te beschrijven is.
Uiteindelijk bleek de tour guide ons toch nog langs een shop te leiden en bleek dat een toer naar de monkey temple (Galta) nog INR 400,- extra zou kosten. Tegen afspraak in. Dus toen zijn we maar terug gegaan naar het hostel.
Cor was bij terugkomst van de koorts af en het ging ook al wat beter. Maar ook Arianne begint nu een beetje ziek te worden. Loek voorspelt dat het door de drukte deze week daar niet bij zal blijven.

2008 – 21 juli

We hebben een wandeltocht gemaakt door de ‘Pink City’ oftewel vooral de straten, bedelaars en winkels, etc. Gezien. Dus het echte leven van Jaipur. Daarnaast een ‘kurta’ gekocht bij een khadi winkel, net buiten de pink city. Aan het eind van de tocht was er geen tijd meer voor de city palace, en gingen we met een auto-riksha terug: 9 mensen in 2 autos.
Vorige nacht was Cor ziek geworden en die was vandaag met Anil naar de dokter. Hij had wat pillen gekregen voor de koorts, maar verder zou het niets ernstigs zijn. Dus ging Cor deze avond mee naar Choki Dhani: een prachtig festival net buiten Jaipur. Bij binnenkomst kregen we allemaal een rode stip op ons voorhoofd en bloemen in ons har. Daarna zijn we gaan eten in de buitenlucht. We werden gastvrij ontvangen door mannen met een tulband en donkerrode shirts. We moesten onze schoenen juit doen en onze handen wassen en toen werden we naar onze plek gewezen. Aan de lage tafeltjes kregen we ons eten langzaam opgediend. Roti, rijst, saus, zoete krakelingen, karnemelk en meer. Ondertussen kregen we nog een tulband opgezet door de mannen.
Na het eten weer onze handen wassen een een handje suiker-anijs. Daarna zijn we vrij rond gaan lopen. Dans, massages, ‘jungle-tour’, draaimolen, theater: er was vanalles te beleven.

Geen opmerkingen:

Visited places in Ecuador (apr/jul - 2010)


Thesis Ecuador weergeven op een grotere kaart