maandag 13 december 2010

Vegetarian lasagne | Lasaña vegetariana

Ingredients – makes 6 servings
5 cloves of garlic
2 onions
1 red pepper
Salt
250gr mushrooms
2-3 laurel leaves
1,5 teaspoon (tsp) thyme
400gr carrots
3 tomatoes
2 celery stalks
3 tsp Italian herbs (basel, oregano)
200mL red wine
2 spoons starch / arrowroot

100gr butter
50gr flour
Water / milk
Optional: bouillon, nutmeg, paprika powder

500gr Lasagne leaves
2 zucchinis medium size
200gr mozzarella style cheese
400gr white cheese
100gr parmesan cheese

Red sauce
Mash the garlic with the pepper in (olive)oil and fry together with the chopped onions, add a little salt to improve caramelisation.
Add sliced mushrooms together with thyme and laurel.
Dice the tomato and add to the pan when the mushrooms are baked well enough. Also add some extra water and tomato paste.
Add the carrots – grated. Add a little of the zucchini and the selery – diced
Boil for about 10 minutes.
Add Italian herbs (Basel, Oregano) and red wine, plus something to bind the whole (corn starch / arrowroot) Stir well and boil for just a few minutes. The red sauce is done!
If you can, remove the laurel leaves before putting the sauce in the lasagne.

White sauce
It’s your basic béchamel sauce, so melt butter until it starts to turn brown. Add flour and stir well, don’t let it burn. Add water or milk until the sauce is at the right thickness. Than spice it up with pepper and salt, bouillon, nutmeg and/or paprika powder.

Building the lasagne
You can do it any way you like it, but here’s how I did it.
--- layer of lasagne
*** red sauce
--- layer of lasagne
### sliced white (mozzarella style) cheese
=== sliced zucchini
--- layer of lasagne
*** red sauce
--- layer of lasagne
*w* white sauce
### more cheese – i.e. parmesan


Ingredientes - hace 6 porciones
5 dientes de ajo
2 cebollas
1 pimiento rojo
Sal
250gr champiñones
2-3 hojas de laurel
1,5 cucharadita de tomillo
400gr zanahorias
3 tomates
2 tallos de apio
3 cucharadita de hierbas italianas (Basilea, orégano)
200 ml de vino tinto
2 cucharas de almidón / arrurruz

100gr de mantequilla
50 gr harina
Agua / leche
Opcional: caldo, nuez moscada, pimentón

500 gr hojas de lasaña
2 calabacines medianos
200 g de queso estilo mozzarella
400gr queso blanco
100gr queso parmesano

Salsa roja
Machaque el ajo con la pimienta en aceite (de oliva) y freilo junto con la cebolla picada, añade un poco de sal para mejorar la caramelización.
Agregue los champiñones en rodajas, junto con el tomillo y el laurel.
Corta el tomate en cubitos y añade a la sartén cuando las setas se cuecen bien. También agregue un poco de agua extra y pasta de tomate.
Agrega las zanahorias - rallado. Añade un poco de la calabaza y el apio – en cubitos
Hierve durante unos 10 minutos.
Añade las hierbas italianas (Basilea, orégano) y el vino tinto, más algo para enlacer a la salsa (almidón de maíz o arrurruz) Revuelva todo bien y hierve durante unos pocos minutos. La salsa roja está lista!
Si es posible, elimina las hojas de laurel antes de poner la salsa en la lasaña.

Salsa blanca
Básicamente es una salsa de bechamel, entonces derrita la mantequilla hasta que empiece a tomar color. Agregue la harina y revuelva bien, no dejar que se queme. Añade agua o leche hasta que la salsa se encuentra en el espesor adecuado. Después condiméntalo con sal y pimienta, el caldo, la nuez moscada y / o polvo de pimentón.

La construcción de la lasaña
Puede hacerlo de la forma que le gusta, pero aquí está cómo lo hice.
--- Estrato de lasaña
*** Salsa roja
--- Estrato de lasaña
# # # Blanco queso, cortado en rebanadas (estilo mozzarella)
=== Calabacín en rodajas
--- Estrato de lasaña
*** Salsa roja
--- Estrato de lasaña
* W * salsa blanca
# # # Más queso – por ejemplo, parmesano

1 opmerking:

carolaotters zei

Hoi John,
In het Engels konden we er nog wat van maken. In het Spaans wordt dat toch wel een probleem! Is het de bedoeling dat we nu op spaanse les gaan? Was de Lasangne lekker?
Groetjes Ma.

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